28 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков6:31, 30 октомври 20201min

ЦСКА София изпусна нещо повече от точка в Рим

6547b59a03896230a1ace1d74bf9f9ca

Отборът на ЦСКА София спечели първа точка в група А на турнира по футбол Лига Европа, след като завърши 0:0 като гост на Рома. Футболистите, водени от Даниел Моралес, могат да съжаляват, че не си тръгнаха с успех от Рим. Сериозни пропуски направиха Мазику, Соу и Антов. В другата среща от групата ЧФР Клуж и Йънг Бойс завършиха наравно 1:1.

Първата опасност в мача дойде още в 3ата минута на двубоя. Густаво Вияр се възползва от неубедителна намеса на Петър Занев, но ударът му бе майсторски спасен от Бусато. След последвалия корнер Крис Смолинг вкара топката във вратата, но попадението бе отменено заради засада на защитника.

ЦСКА стигна до отлична възможност в 7-ата минута. Али Соу майсторски се освободи между трима играчи на домакините, но ударът му от границата на наказателното поле премина встрани от лявата греда на Пау Лопес.

Футболистите на Даниел Моралес продължиха да атакуват и Джером Синклеър проби много добре отдясно, преодолявайки двама бранители на Рома, след което подаде остър пас към Йомов, но защитник изчисти в корнер. В 16-ата минута Густаво Бусато изби в корнер прехвърлящ удар на Спинацола.

Последваха нови две добри възможности за ЦСКА. Първо Санкаре стреля неточно. Веднага след това Брадли Мазику сам си изработи добър шанс, но вместо да комбинира с Али Соу, реши да стреля, а след рикошет топката излезе в нов ъглов удар.

В 32-ата минута Рома стигна до много чиста ситуация. Михтарян бе изведен сам срещу Бусато, но ударът му се отби от напречната греда.

На почивката наставникът на домакините-Пауло Фонсека извърши две промени в състава си, изваждайки от игра Спинацола и Мхитарян, като на техните места се появиха съответно Карсдорп и Педро. Първата добра ситуация за гол през втората част дойде в 49-ата минута, когато Борха Майорал бе изпуснат, а изстрелът му с глава излезе в аут.

В ответната атака ЦСКА пропусна уникален шанс да поведе в резултата. След центриране отдясно, Юнус Санкаре се извиси над всички и стреля с глава, но заби топката в земята, след което Лопес инстинктивно изби, а топката попадна в Антов, който от непосредствена близост стреля над вратата.

В 65-ата минута в игра за ЦСКА се появи Енрике Рафаел, който замени Джером Синклеър. Секунди след като влезе на терена, бразилецът имаше добра възможност. Той отправи удар по земя, но Лопес внимаваше.

Армейците продължиха да доминират и Али Соу бе изведен абсолютно сам срещу вратаря на Рома, но нападателят стреля в тялото на Лопес. След него и Йомов не бе точен. В 78-ата минута Густаво Бусато трябваше да се намесва решително след удар на резервата Лоренцо Пелегрини. Седем минути преди края Занев трябваше да чисти на метър от голлинията след много добра атака на Педро.

До края на редовното време Един Джеко на два пъти пробва Густаво Бусато, но вратарят и в двата случай отрази ударите на нападателя. В продължението на срещата Ахмед Ахмедов засече с глава центриране на Йомов, но прати топката над гредата.

По-рано вчера в десета група ЛАСК (Линц) победи Лудогорец с 4:3, а Антверпен надигра Тотнъм с 1:0.

Останалите резултати от турнира:

Втора група

Арсенал – Дъндолк  3:0

Молде – Рапид Виена  1:0

Трета група

Ница  – Апоел Беер Шева  1:0

Славия Прага – Байер Леверкузен  1:0

Четвърта група

Бенфика – Стандарт Лиеж  3:0

Рейнджърс – Лех Познан  1:0

Пета група

Гранада – ПАОК  0:0

Омония – ПСВ Айндховен  1:2

Шеста група

АЗ Алкмаар – Риека  4:1

Реал Сосиедад – Наполи  0:1

Седма група
АЕК  – Лестър  1:2
Заря – Брага  1:2

Осма група
Лил – Селтик  2:2
Милан – Спарта Прага  3:0

Девета група
Карабах – Виляреал  1:3
Сиваспор – Макаби Тел Авив  1:2

11-та група
Фейенорд – Волфсбергер  1:4
ЦСКА Москва – Динамо Загреб  0:0

12-та група
Гент – Хофенхайм  1:4
Цървена звезда – Либерец  5:1

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!