24 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков7:27, 1 юли 20201min

ЦСКА и „Локомотив“ (Пловдив) влизат в спор за купата

futbol

ЦСКА и „Локомотив“ (Пловдив) излизат тази вечер в спор за Купата на България, който ще бъде белязан от новите условия във футбола. Финалът е от 19.15 ч. на Националния стадион „Васил Левски“, като ще се проведе пред ограничен брой зрители.

Заради мерките, свързани с борбата срещу разпространението на коронавируса, на стадиона е позволено да има до 12 000 зрители – по до 3000 души във всеки сектор. Първоначално позволението беше за до 1000 души в сектор, но след молба от привържениците на двата клуба, министърът на здравеопазването склони да бъде направено изключение.

„Локомотив“ ще опита да задържи купата, която спечели преди година след победа в историческия мач срещу големия си съперник „Ботев“ в София. Пловдивчани имат възможност да станат първият отбор след „Литекс“ (2008 и 2009 г.), който взима отличието в две поредни години.

ЦСКА ще направи опит да стигне до първи трофей след фалита на „ПФК ЦСКА“ АД и преобразуването на клуба през 2016 г.

Този сезон „Локомотив“ спечели с 1:0 първия мач помежду им в Първа лига, а срещата на „Българска армия“ завърши 1:1. До момента в 15 финала между отбори от София и Пловдив, софийските представители имат пълна успеваемост.

Треньорът на ЦСКА Милош Крушчич заяви, че финалът е най-хубавият и най-важен мач за клуба.

 

 

„Виждам голяма мотивация както в отбора, така и при привържениците“, каза Крушчич. По думите му футболистите му са здрави, като няма да може да използва единствено нападателя Томи Юрич, който беше диагностициран с коронавирус.

„Ако спечелим, сезонът ще бъде добър. Всички чакат този миг. Нашият отбор лека-полека израства. С всеки изминал мач прогресираме. Този финал е бонусът за свършената от нас работа. Дано да спечелим утре (в сряда)“, заяви треньорът на ЦСКА.

 

 

Колегата му Бруно Акрапович каза, че „Локомотив“ излиза без страх и с намерение да играе хубав футбол.

Според него възможностите в двубоя са изравнени. Той вярва, че „Локомотив“ влиза мача в мача с по-голямо самочувствие в сравнение с миналогодишния финал срещу градския съперник „Ботев“.

„Двата отбора заслужават да са на финал. За нас е специално чувство, защото се класирахме за втори пореден финал. Искаме отново да спечелим и да зарадваме нашите фенове. Длъжни сме да дадем всичко за себе си“, добави Акрапович.

Източник : / https://www.dnevnik.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!