19 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков11:51, 8 юни 20201min

Цената на хляба засега оставала стабилна

mariana kukusheva

Цената на хляба засега остава стабилна. Тя винаги се формира по конкурентен принцип. Това заяви председателят на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите Мариана Кукушева пред Bulgarian ON AIR.

Тя поясни, че не може да коментирам каква ще е крайната цена. Tази на хляба се формирала от няколко компонента.

Качеството на реколтата ще е ясно, когато зърното е в хамбарите, но 30-35% от цената му е човешкият труд. Хлябът е с най-тежък транспортен разход. Така или иначе цената може да се коментира след прибирането на реколтата, тоест прогноза може да има около септември, обясни Кукушева.

По думите ѝ в момента се разчита, че новоприетият закон за храните, ако влезе в сила с цялата си тежест, можел да осветли „сивия сектор“ при хлебарите и сладкарите. 

„Дистрибуцията на хляба е основно в „сивия сектор“, който обаче ние не можем да изчислим. С тези данни разполага МВР, ДАНС“, посочи тя.

Кукушева подчерта, че по време на извънредното положение в много отношения контролът е бил занижен – въпреки това немалко браншове понесли големи загуби.

Тя отбеляза, че малките фирми в бранша, както и производителите на пици, сиропирани изделия, и в момента трудно се възстановяват.

Източник : / https://news.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!