25 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков9:07, 10 септември 20201min

Цвети Пиронкова не успя срещу Серина

cvetana pironkova

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова отпадна от Откритото първенство на САЩ, след като на ¼-финалите загуби от бившата №1 Серина Уилямс с 1:2 сета (в отделните части 4-6, 6-3, 6-2). Цвети спечели първия сет, но опитът и класата на Уилямс отново я измъкнаха от тежката ситуация и я доведоха до успех.

Българката отново показа много интелигентна и красива игра, която ѝ спечели много комплименти от коментиращата срещата легендарна шампионка Крис Евърт. В първия сет Пиронкова надигра категорично носителката на 23 титли от Големия шлем и може да съжалява за пропуснатата възможност.

Втората част започна отлично за 32-годишната пловдивчанка – пробив, но Серина осъществи рибрейк още в следващия гейм, за да възстанови паритета. Американката нанесе решителния си удар в сета в осмия гейм, когато направи нов пробив, а след това сервира успешно.

Третият сет започна с гейм, продължил около десетина минути, в който победител излезе Уилямс. Цвети започна да изпитва и сериозна умора от натрупалите се часове на корта и допусна нов брейк в седмия гейм, а след него съперничката узакони успеха си.

След финала на двубоя Серина Уилямс каза силни думи за Пиронкова.

„За мен тази победа показа колко силни могат да бъдат майките. Цвети игра много силно. Изумително е това, което тя постигна. Тя е невероятна и заслужава уважение. В един момент си помислих: „Боже, как го прави”, сподели след мача Серина.

„В началото играта не ми се получаваше. Въпреки това, не се изморих и успях да се събера във втория сет”, посочи откровено победителката от сблъсъка.

„Когато си майка, след като завършиш мача, трябва да се прибереш и да сменяш памперси. Това е реалността”,

добави американката.

Въпреки поражението Пиронкова си тръгва от Ню Йорк с високо вдигната глава, след като сътвори една от най-големите сензации в съвременната история на Откритото първенство на САЩ. Бившата ни първа ракета, както и всички фенове на тениса у нас, ще очакват с огромен оптимизъм наближаващия Ролан Гарос, където българката фигурира в списъка с участнички.

Източник : / https://www.vesti.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!