29 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков9:33, 8 септември 20201min

Цветана Пиронкова: Нямам търпение да играя срещу Серина, ще дам всичко от себе си

cvetana pironkova

Цветана Пиронкова говори на пресконференция, след като за първи път в кариерата си се класира на четвъртфиналите на Откритото първенство на Съединените щати по тенис. Българката сподели очакванията си от мача срещу Серина Уилямс утре, с какво я е променило майчинството и какво е коригирала в играта си.

Цвети, която на 13 септември ще навърши 33 години, показа уважение към следващата си опонентка, която има 23 титли от Големия шлем.

„Чака ме труден мач. Играх няколко пъти срещу Серена. Не съм спечелила срещу нея до днес. Да играеш срещу такъв шампион, такава легенда на тениса, очевидно е огромна чест. Наистина очаквам с нетърпение този мач, защото знам, че усещането ще бъде много специално. Да, ще се опитам да дам всичко от себе си и нямам търпение“, заяви Пиронкова, като добави, че тепърва ще мисли върху тактиката за предстоящия двубой.

До момента двете са играли четири пъти като активът на пловдивчанката е два спечелени сета, но последната среща е била през 2016 година. Цвети, Уилямс и Виктория Азаренка пренаписаха историята, след като за първи път в турнир от Големия шлем три майки са на четвъртфинал.

Пиронкова ликува след последната точка срещу Корне.

Пиронкова ликува след последната точка срещу Корне.

 

Българката обясни върху какво е работила най-много преди завръщането си след майчинството.

„Когато започнах да играя отново, имах около осем месеца до първия ми турнир – тук, в Ню Йорк. Работих по много, много неща. Наистина работих много за моя сервис. Очевидно и върху моите удари от крайната линия.

Психически за мен сега е много различно, защото както споменах в предишните дни, всъщност не си оказвам толкова голям натиск. Най-много се наслаждавам на играта и вярвам, че тенисът наистина е – това е основният смисъл на тази игра, за да му се наслаждавате.

Да, мисля, че цялата тази работа наистина се отплати. Имам и кондиционен треньор, фитнес треньор, с който съм работил много. Така че, да, предполагам, че това дава резултат (усмихва се)“, разказа още Цветана.

Пиронкова призна, че раждането на нейния син Александър е променило много живота ѝ, но също така е помогнало да надгради играта си.

„Всичко в майчинството, предполагам, че ми е помогнало. Очевидно ставаш различен човек. Вече не се фокусирате толкова много върху себе си, а основно върху детето ви. И предполагам, че това е хубаво нещо (усмихва се). Аз също така съм много по-организиран. Също така имам по-голяма психическа устойчивост“, допълни Цветана Пиронкова.

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!