29 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков6:20, 23 август 20201min

Цанко Цанков подобри световния рекорд

canko cankov

Бургаският плувец Цанко Цанков постави нов световен рекорд в 50-метров басейн.

Бургазлията преплува 50,6 км за 12 часа без прекъсване в плувния комплекс „Флора“.

„Първо ще направя една равносметка и след това ще набележа целите си за следващата година“, каза Цанков пред публиката от стотици души. Той добави, че посвещава рекорда на всички хора, които подкрепят плуването, както и на всички деца, защото те са бъдещето на този спорт. „Смятам, че те са тези, които имаха най-голяма полза да се докоснат до това постижение и да станат част от него. Нещо, което се случва изключително рядко и е шанс в живота на човек да види това“, обясни той. Според Цанков, Бургас е градът с най-добре развита инфраструктура за плуване. „Това е и причината ние да се надяваме да имаме много бъдещи шампиони, именно в плуването“, добави той. Цанков посочи, че му е било най-трудно от средата на дистанцията. „Тогава човек започва да работи на предела на своите възможности и отвъд тях.“, посочи плувецът. Той добави, че е постигнал много по-добро постижение от това, което е планирал по-рано.

След като излезе от басейна, бургазлията първо прегърна майка си, а след това кмета Димитър Николов.

„Цанко е нашият герой. Благодаря на малките бъдещи шампиони, както и на ветераните. Чакаме от Цанко следващия рекорд. Бургас влезе в световните медии, днешното събитие е без аналог в плувните спортове“, каза кметът.

На събитието присъства и заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов.

Предстои да бъде подготвен сертификат, който да удостовери новия световен рекорд.

Досегашното върхово постижение беше на словенеца Мартин Стрел и е 41 200 метра, поставено през 1998 година в Женева, Швейцария.

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!