18 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков10:45, 25 февруари 20201min

Хората с увреждания от Пещера трябва да подадат молба за смяна на личната си карта в Общинска администрация

lichni karti

Пещера. Във връзка с очаквания голям прием на заявление за издаване и подмяна на лични документи, изтичащи през 2020 година, че ОДМВР – Пазарджик, сектор БДС  има възможност да извърши организиран прием и обработване на заявления за издаване на лични документи на трудноподвижни лица, чрез посещение от мобилен екип на място в нашата община, без да е необходимо да посещават Районното Управление в града.

Приемането на заявленията ще се извърши при спазване изискванията на Закона за българските лични документи и Правилника за издаването на българските лични документи, а именно: лично присъствие на заявителя, коректно попълване на заявленията, прилагане на някои изискуеми документи, проверка на заплатената държавна такса за издаване на съответния документ за самоличност, уточниха от местната администрация.

Община Пещера ще  изготви и ще изпрати в ОДМВР – Пазарджик списък на желаещите да подменят личните си документи, валидността на които изтича през 2020г., въз основа на който ще бъде изготвен график с дати, на които  мобилната биометрична станция ще посети община Пещера за снемане на биометрични данни.

За целта е необходимо гражданите със затруднение при придвижването  да подадат своите молби за смяна на лична карта в Общинска администрация – Пещера, в Център за административно обслужване, гише № 13.

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!