29 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Хал от Шотландия с „Прощално“ на Вапцаров

hal

Пещера. Изключително тематично приключи състезателната част на празничното издание на „Възрожденско приключение“, наречено „Чужденци четат българска поезия“. Хал Станфийлд от Шотландия бе последният участник, който бе избрал за своя поздрав стихотворението на Вапцаров „Прощално“. Това съвпадна по чиста случайност с края на интересното състезание.

Хал е публикувал в канала си в youtube своя прочит като изразява съмнение в своето представяне и се извинява предварително на зрителите си. Оказа се, че опасенията на Хал са абсолютно неоснователни, видно от харесванията и поощрителните коментари, които той получава за своя рецитал в страницата на играта. Важно е да се знае и съдържанието на поздрава, а той звучи така:

ПРОЩАЛНО

На жена ми. Понякога ще идвам във съня ти като нечакан и неискан гостенин. Не ме оставяй ти отвън на пътя – вратите не залоствай. Ще влезна тихо. Кротко ще приседна, ще вперя поглед в мрака да те видя. Когато се наситя да те гледам – ще те целуна и ще си отида.

В празничното издание на играта „Възрожденско приключение“ се включиха 20 участници от 4 континента и общо 17 страни. Всеки един от участниците ще получи българско знаме със своето име на него , изписано на кирилица. Големите награди-български съкровища -са три. Те ще бъдат за трима от участниците, които са получили най-много харесвания, коментари и споделяния на своето представяне.

Проектът „Чужденци четат българска поезия“ е създаден по идея на Богдана Сиракова- главен библиотекар в НЧ „Развитие -1873“г., като част от нейната инициатива „С книга на Рождество Христово“, със съдействието на Александър Димитров – основател на онлайн езиковия курс „Bulgarian language and culture“ и Мария Джуркова – създател на „Възрожденско приключение“.

Ако изпълнението на Хал Ви допада, може да го подкрепите като споделите, харесате и коментирате неговия клип на адрес: https://www.facebook.com/262249834423904/posts/722255781756638/


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!