25 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков6:42, 3 юни 20201min

Футболните фенове отново се връщат по стадионите

futbol

Здравният министър Кирил Ананиев издаде заповед, с която, считано от 05.06.2020г., разрешава провеждането на първенството за първа и втора професионална футболна лига пред публика, при заетост на местата до 30% от общия им капацитет и при настаняване на зрителите най-малко през 2 седалки.

Издадената Заповед № РД-01-289/02.06.2020 г. отменя Заповед № РД-01-287 от 30.05.2020 г.

По-рано феновете на шест от най-големите клубове в страната, в писмо, адресирано до Министерския съвет, призоваха за отваряне на футболните стадиони за публика.

„Традиционната ниска посещаемост по стадионите в България се оказва предимство. Нерядко заетите места са едва 15-20% от капацитета. Считаме, че допустимата заетост от 30%, която е разрешена за обектите на закрито като театри, кина и т.н., е повече от достатъчна за провеждането на всякакви футболни срещи“, пише в писмото на фенклубовете на шестте тима.

Те подкрепиха искането си с четири аргумента:

„Стадионите са изключително просторни обекти на открито; Традиционно ниската посещаемост на срещите от нашето футболно първенство е под 30% от капацитета на обектите; С поведението си по време на епидемията привържениците на футболните отбори дадоха впечатляващ пример за отговорно поведение в извънредна обстановка; Евентуално натоварване на подходите към стадионите не превишава това на градския транспорт или на централната улица на всеки български град“.

„Горните аргументи ни дават основание да отправим апел до всички отговорни страни да подходят благоразумно и допустимият процент заетост на футболните стадиони да бъде определеният и за другите обществени обекти – 30%“, завършва писмото.

Освен това министърът на младежта и спорта Красен Кралев издаде заповед, с която се допускат колективни и индивидуални спортни занимания във фитнес центрове и зали, без състезателен характер, без ограничения на заетостта на местата и брой на спортуващи на кв. м., съобщиха от пресцентъра на Министерството на младежта и спорта.

Източник : /https://www.vesti.bg

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!