29 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков11:56, 3 февруари 20201min

Фондация “Четири лапи“ ще помага на Ракитово, Костандово и Дорково

kuche

Ракитово. Кметът на община Ракитово Костадин Холянов се срещна с представители на международната фондация “Четири лапи“, за да обсъдят съвместни действия по справяне на проблема с бездомните кучета в трите населени места-Ракитово, Костандово и Дорково. Целта на водените разговори е чрез блокиране на раждаемостта – кастрация да се намали популацията на четириногите, които се разхождат по улиците и пред учебни, детски и социални заведения. Местната Община е предвидила в новия си бюджет 3 500 лв. за кастрацията, която евентуално ще бъде извършена от двама ветеринарни лекари и мобилна лаборатория. Ако се стигне до подписването на споразумение с фондация „Четири лапи“ операцията по кастрирането ще започне, когато се повишават температурите навън. Бездомните кучета отдавна създават проблем в общината и Кметската управа няма как да се справи с тях, защото най-близкият приют е в Стара Загора, а той е пълен с бездомни кучета и не приема други за настаняване. На територията на област Пазарджик няма изграден приют. По време на сесията на Общински съвет-Ракитово бе обсъден вариантът от отдел “Екология“ в администрацията да предупредят хората, които хранят безстопанствените кучета по улиците, да не го правят пред обществени сгради – училища, детски градини и социални домове. С блокиране на раждаемостта на бездомните кучета се цели да се намали значително техния брой в бъдеще и да се овладее тяхната популация на територията на населените места. С тази мярка се проявява и хуманното отношение към животните, като се спазва същевременно и законовата рамка.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!