29 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков8:42, 18 януари 20201min

Учители и IT специалисти ще са най-търсените кадри

uchenici

Учителите и специалистите по информационни технологии ще са сред най-търсените кадри с висше образование през следващите 12 месеца, съобщиха от БНР. Резултати от проучването на потребностите от работна сила, което Агенцията по заетостта организира съвместно с комисиите по заетост към Областните съвети за развитие в 28-те области в страната. Изследването е национално представително. В следващите 12 месеца българският бизнес ще се нуждае от над 90 хиляди специалисти с правоспособност или висше образование. Сред тях са медицински сестри, шофьори, лекари, машинни и строителни инженери. В различните сектори на икономиката ще са необходими и 64 400 работници без специалност, най-търсени за секторите с по-ниска производителност като растениевъдство, хранително вкусова промишленост и строителство. Аналогично на миналите вече през миналите 2018 и 2019 три проучвания, които Агенцията по заетостта проведе, работодателите най-често очакват служителите им да притежават умения за самоконтрол и дисциплина и за работа под напрежение. След три до пет години на българския бизнес ще са необходими повече от 20 хиляди IT специалисти и над 17 хиляди учители и преподаватели, сочат още данните. В индустрията приблизително еднакво е търсенето на специалисти по информационни технологии и програмиране, както и инженери.

Източник : / News.bg  /


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!