24 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Ученици от 3 клас на НУ „Михаил Каролиди “ разбраха що е то графология

rabota v klas

[dropcap]П[/dropcap]ещера. Чували ли сте за науката графология? Какво изследва тя? Отговори на тези въпроси получиха учениците от 3 клас на НУ „Михаил Каролиди “, отбелязвайки 23 януари – Денят на ръкописното писмо.

Работата с клавиатурата на електронните устройства улеснява писането на ръка, но оформянето на почерка чрез ръчното писане изисква активиране на постоянство, старание и воля. „Когато химикалката се притисне към листа, се задействат много чувства – виждаш буквите, които изписваш и чуваш звука от движението на химикала върху хартията. Тези възприятия създават контакт между различните части на мозъка и го предразполагат към учене. Едновременно учим и помним по-добре“, обяснява проф. Ван дер Меер от Норвежкия университет за наука и технологии. Въпреки „помощта“ на клавиатурите, експертите съветват децата да бъдат оставени да пишат на ръка, защото тогава мозъкът им създава повече активност в сензомоторните части на мозъка.
Третокласниците от класа на г-жа Нина Якофова вложиха всички тези качества, за да покажат колко красиво умеят да пишат под диктовка текста „Отечество“.
Целта на писането на ръка е да насърчи усилията на децата да покажат уменията си да пишат красиво и четливо. Всички се убедиха, че ръчното писане е забавно, но и полезно за развиване на функциите на мозъка и креативността на човека. Важно е да го прилагаме ежедневно.

За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!