28 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков19:04, 9 ноември 20202min

Ученици от Иновативно основно училище „Св. Патриарх Евтимий“ са актьори

12

Пещера. Днес 09.11.2020 г. се навършват 140 години от рождението на големия белетрист Йордан Йовков. Ученици от Иновативно основно училище „Св. Патриарх Евтимий“ с голям ентусиазъм и вълнение приеха предизвикателството, отправено им от НЧ „Развитие – 1873“ – да бъдат актьори. Те се превъплътиха в героите от емблематичния разказ на Йордан Йовков „По жицата“ и представиха ревю на герои от други негови разкази.

Днешният иновативен урок по родолюбие излезе извън рамките на класната стая и се превърна в неповторимо преживяване.

Учениците разгърнаха талантите си и на сцената сред декори, костюми, сценично осветление „оживяха“ Йовковите герои.

Какво е празник без песен? Празникът, посветен на Йовков завърши с невероятното акапелно изпълнение на Теодора Ненкова на народната песен „Сама ли си ден жънала“, с която  докосна и разчувства всички присъстващи.

За положения труд и отличното си представяне учениците получиха заслужени аплодисменти.

Поздравления за госпожа Ганчева и нейните ученици за това, че по различен и интересен начин ни пренесоха в Йовковата художествена Вселена и ни напомниха да бъдем човечни и добри като Йовковите герои.

Сърдечно благодарим на Люба Шопова и Цвета Йовчева от библиотеката при НЧ „Развитие – 1873“ за предоставената възможност за съвместна работа, отзивчивостта, отделеното време, търпение  и всеотдайност!

Мероприятието премина при спазване на всички противоепидемични мерки.

 

Калинка Павлова

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!