29 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков17:01, 18 май 20203min

Уточнение по проверката за замърсяването на Стара река от РИОСВ- Пазарджик

reka

Пазарджик- Пещера. След извършената проверка на 16 май на пречиствателната станция за отпадъчни води (ПСОВ) на „Биовет”АД, по сигнал за мъртва риба в р. Стара река, РИОСВ-Пазарджик уточнява :

Към момента на пробовземането водите от пречиствателната станция не се различават визуално от тези в клиповете, разпространени в социалните мрежи на 15 май. Измереният моментен показател на отпадъчните води – рН е 7,66 при емисионно ограничение в комплексното разрешително (КР) от 6 до 9. Взетата водна проба е без наличие на утайки и мътност, със специфично бледожълто оцветяване.
За останалите показатели: ХПК, БПК5, неразтворени вещества, масла и мазнини, кадмий, N-нитратен, фосфор(общ), желязо, резултатите ще бъдат оповестени след извършен анализ от Регионална лаборатория – Пазарджик към ИАОС.

 

 

 

Колектор за отпадъчни води от ПСОВ на Биовет АД към момента на вземане на пробата 16.05.2020

  Водна проба от колектора

  Водна проба от колектора

  р. Стара 10м след заустване на Биовет АД


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!