23 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков6:40, 9 октомври 20201min

Унгария ни удари 3:1 в София, аут сме от Евро 2021

futbol bg ungarya

Националният отбор на България по футбол загуби 1:3 на ст. „Васил Левски“ от Унгария в полуфиналния плейоф за Евро 2021 г. И отпадна. Унгарците ще се изправят срещу Исландия в Будапеща в мач, чийто победител се класира за европейските финали (в другия полуфинал тази вечер Исландия победи Румъния с 2:1 у дома).

Нашите играха силно през първото полувреме, но гол вкараха съперниците. Срещата започна неприятно за тима на Георги Дерменджиев, след като още в 17-та минута централният защитник на гостите Вили Орбан се разписа след центриране от корнер, при което защитниците на България не се намесиха добре.

Вторият гол на унгарците падна в началото на второто полувреме – Золт Калмар направи 0:2 със силен изстрел от свободен удар, при който Краев подскочи и се обърна с гръб на стената, построена от Пламен Илиев.

Няколко минути по-късно нашите първо получиха право да изпълнят дузпа за нарушение срещу Краев, но след консултация с ВАР реферът Шимон Марчиняк върна нарушението на границата на наказателното поле, макар и повторенията да показаха, че то бе вътре.

В следващите минути резервите Георги Йомов и Кирил Десподов също имаха претенции за дузпи, подминати от Марчиняк, а в 75-та минута Неманя Николич сложи точка на спора с трети гол за Унгария, дошъл след центриране отляво.

Минута преди края на редовното време Йомов отбеляза почетното попадение за България след добра асистенция на Исмаил Иса, но той бе само за лична утеха и за сухата статистика.

За последно България игра на голямо първенство през 2004 г. – на европейското в Португалия, където шампион стана Гърция. Оттогава без нас се изиграха още 3 европейски шампионата, а на мондиали не сме ходили от 1998 г. 
Източник : / https://dariknews.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!