26 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков10:28, 30 октомври 20201min

Удължиха срока на валидност на личните документи

pasport

Срокът на изтичащите през идните месеци лични документи се удължава, реши единодушно парламентът, като прие на първо четете промени в Закона за извънредното положение, внесени от ГЕРБ.

Предложението на управляващите е продиктувано от усложняващата се епидемична обстановка в страната.
Целта е да се запази здравето на гражданите и да не се струпват на опашки по гишетата за издаване на документи.

Срокът на валидност на голям брой лични документи изтича в края на 2020 г. и началото на 2021 г., което предполага тяхната масова подмяна и съответно, затруднения при спазването на въведените противоепидемични мерки и образуването на големите опашки пред съответните звена в МВР. Промените засягат близо 400 000 души.

По сега действащите правила валидността на всички документи за самоличност, които изтичат в периода от 13 март – 31 октомври тази година, се удължава с шест месеца.

Новите текстове предвиждат този срок да бъде увеличен до 31 януари 2021 г.

С промените се дава възможност за българските граждани, чиито паспорти и лични карти са с удължена валидност, да могат в условията на пандемия от COVID-19 да напуснат държавата, в която пребивават, и да се завърнат в България.

Източник : / https://www.dnes.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!