29 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Три нови специалности ще има в УХТ в Пловдив

uht plovdiv
[dropcap]Т[/dropcap]ри нови специалности за бакалаври ще има през учебната 2021/2022 г. в Университета по хранителни технологии (УХТ) в Пловдив, а създаването им е следствие от заявения интерес от страна на работодателите.

Парфюмерия и козметика, технология на растителните мазнини и етеричните масла, на тютюна и тютюневото производство, на захарите и захарните изделия ще изучават студентите, избрали една от новите специалности.

Другите две са „Технология на зърнените, фуражните, хлебните и сладкарските продукти“ и „Икономика на туристическата индустрия“.

„Полагаме усилия за привличане на студенти и в двете защитени специалности“, каза зам.-ректорът доц. Христо Спасов.

Това са „Машини и апарати за ХВП и биотехнологичната промишленост“ и „Топлотехника“, като държавата ще покрива изцяло или частично таксите за обучение на приетите при наличие на сключен договор с работодатели.

Вече е определен от Министерство на образованието и науката и приема за следващата учебна година – общо 815 студенти – бакалаври и магистри. През април ще се проведе втората предварителна онлайн кандидатстудентска сесия.

 

 

Източник : /https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!