19 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков9:07, 4 октомври 20201min

Трети в рали „Сърбия : Йордан Атанасов и Ангел Башкехайов с Mitsubishi Lancer Evo 9

IMG_0383

Шампионите на България по рали Мирослав Ангелов и Георги Гаджев с Skoda Fabia R5 Evo се движат на втора позиция във временното класиране на рали „Сърбия“, трети кръг от националния шампионат.

Лидер е победителят от миналата година и местна звезда Душан Боркович и Игор Маркович, също с Skoda Fabia R5 Evo, на 1,43 мин пред Ангелов и Гаджев.

Трети в състезанието се движат Йордан Атанасов и Ангел Башкехайов с Mitsubishi Lancer Evo 9, на 2,31 мин, следвани от Денис Станчовски и Явор Брънков с Peugeot 208 R2, на 3,03 мин зад лидерите.

Боркович и Маркович спечелиха всички 6 етапа от деня с обща дължина 311 км, от които 92,70 км специални. Сърбите имаха проблеми и на няколко пъти напускаха трасето, по автомобила им имаше видими поражения, но това не се отрази на темпото им.

Вчера по време на шейкдауна отпадна след удар румънския шампион Дан Гъртофан, с Skoda Fabia R5 Evo, който днес бе зрител на състезанието. Технически проблем в началото на съботния ден пък изпрати на задна позиция сина му Андрей Гъртофан, който се състезава също с Fabia R5 Evo.

Утре предстоят нови 6 отсечки с дължина 57,50 км и 16184 км преход.

„Днес карахме с умерено темпо без риск. Борим се за националната титла и не искаме да я рискуваме с поемането на голям риск. Във втората отсечка вдигнахме темпото, когато видяхме, че конкурентите ни може да имат проблеми. Утре ще караме със същата стратегия. Основният ни конкурент в нашия шампионат е далеч зад нас, а лидерът в състезанието е много напред“, коментира Ангелов след края на първия ден на рали „Сърбия“.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!