20 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков9:37, 1 март 20201min

Тол системата за камиони и автобуси влиза в сила от днес

tol sistema

От днес влиза в сила тол таксуването за движение по 3115 км магистрали и първокласни пътища за тежкотоварните превози. След отлагане на новата система от 16 август миналата година, от 1 март всички тежкотоварни камиони над 3,5 тона и автобуси трябва да бъдат снабдени с един от трите варианта за отчитане – маршрутни карти, бордови устройства и GPS-тракери.

Заради липсата на готовност, превозвачите извоюваха от премиера Бойко Борисов гратисен период до 27-и март, в който трябва да се снабдят с предпочетеното от тях устройство. Дотогава могат да попълват маршрутни карти, които са по-подходящи за транзитните превози Заместник-министърът на регионалното развитие Николай Нанков обясни:

„Доставчикът на услуги ще предоставя на нулева ставка  и като цена на устройство, и като обслужване, поддръжка, бордовите устройства. Гратисен период – 27-и март, в който всички тежкотоварни МПС-та плюс автобусите, трябва да бъдат оборудвани, било то с GPS-тракер или бордови устройства. Процесът е доброволен, към момента има около 36 хиляди налични бордови устройства. Дава възможност системата с маршрутни карти.“

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!