29 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков7:41, 9 май 20201min

Тази година Европа чества своя празник онлайн

zname ES

Европа ще отбележи по различен начин тази година своя празник заради панденмията с коронавируса. Тъй като тази година традиционният ден на отворените врати не може да се състои, Европейският парламент и другите европейски институции пренасят честванията онлайн. Сред главните събития на деня е дебатът на живо с председателя на Европейския парламент Давид Сасоли. Програмата предвижда интервюта във „Фейсбук“ със заместник-председателите на парламента Отмар Карас и Катарина Барли, видео послания от лидерите на политическите групи, виртуално посещение на пленарната зала в Брюксел и експертна дискусия за Робер Шуман и неговата визия за Европа. На разположение ще бъде и онлайн изложба на предмети от архивите на парламента.

Днешният ден на Европа ще бъде отбелязан и със специално включване на живо в интернет под наслов „Заедно като един – Together as one”, съобщават от министерството на културата. По време на едночасов стрийминг от Виена деветима изпълнители от страни от Европейския съюз ще изпълнят Деветата симфония на Бетовен, приета за химн на Съюза, за 9 минути, като си предават щафетата и всеки представи своя интерпретация в различен музикален стил. Началото на живото излъчване е в 12 българско време. Братята Константин и Александър Владигерови са сред деветимата артисти, които от своите домове ще поздравят гражданите на европейската общност, а стилът им на изпълнение ще бъде балкански джаз и класика.

Източник : / https://bnr.bg/post


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!