29 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

С близо 5 000 лв. в ДГ „Иглика“ ще подобряват съществуващата игрална спортна база

Iglika

[dropcap]П[/dropcap]ещера. През 2021 г. ДГ „Иглика“ кандидатства в конкурс на Национална кампания „ЧИСТА ОКОЛНА СРЕДА-2021г.“ на тема : „Обичам природата – и аз участвам“.

Проектът на ДГ „Иглика“, който беше одобрен за изпълнение през 2021г. е на тема :  „Екология, естетика и спорт в ДГ „Иглика“ и е на обща стойност 4998.64 лева.

Целите на проекта са създаване  на подходяща здравословна и чиста среда за повишаване на екологичната култура на деца и възрастни, осъвременяване на съществуващата игрална спортна база в двора на ДГ и естетизиране на предметно-пространствената среда за повишаване на качеството на образователно-възпитателната работа. Чрез осъществяването на проекта ще се насърчи физическата активност и провеждането на спортни занимания и игри на открито като средство за здравословен начин на живот на децата, осигуряване на разнообразни и безопасни детски игри и забавления. Ще се естетизира и приведе в съвременни норми средата за възпитание и обучение на децата.

Изразходването на средствата по проекта ще се осъществява прозрачно чрез запознаване на Обществения съвет към ДГ и всички родители с дейностите по изпълнението и отчета му. Предвижда с отпуснатите средства да бъдат закупени нови спортни уреди – пързалки, люлки и клатушки за най-малките, както и монтирането им. Засаждане на храстовидни растения и организирането им в жив плет около оградата ще изолират пространството в двора от преминаващите МПС.

От успешното изпълнението на проекта ще се възползват всичките 104 деца.

Целта на колектива на ДГ „Иглика“ е превръщане на детското заведение в интересно и приятно за пребиваване място, където децата ще овладеят положителни  модели на екологична и естетическа култура на поведение и ще бъдат  включени в ефективни и разнообразни спортни дейности.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!