25 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Ст. Балабанов : Длъжни сме да пазим паметта на героите си

stefan balabanov

[dropcap]П[/dropcap]ещера. Двете оръдия разположени до Паметника-костница вече са на мястото си. Новината предизвика дискусия в социалната мрежа. За да се постигне максимална яснота Peshtera prim се свърза с инициаторът на идеята Стефан Балабанов- заместник-министър на вътрешните работи, почетен председател на ВМРО- Пещера и водач на листата на партията :

Г- н Балабанов разкажете повече подробности около двете оръдия МТ-12.

Ст. Балабанов : Идеята е моя. Намеренията са мястото около Паметника да се превърне в комплекс, който да напомня на идните поколения за жертвата на загиналите за свободата ни. Свързах се с Министърът на отбраната и помолих за съдействие от негова страна. Със своя заповед той подари оръдията на община Пещера.

След като местния парламент взе решение на 31.01.2020г. да придобие собственост върху оръжията, беше определено и тяхното местонахождение. Транспортирането на военната техника до града осигури със свои средства кметът на Пещера Йордан Младенов. С лични средства се включи и д-р Пенев- председател на Общински съвет Пещера. С парите оръдията се реставрираха и боядисаха. За това дело не е искано финансиране от страна на Общината.

Длъжни сме като потомци да пазим паметта и саможертвата на българските воини отдали живота си за България.

 

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!