19 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

“Странствания на душата” на Албена Младенова : Копнеж на душата

izlozhba 9

[dropcap]П[/dropcap]ещера. Изложбата “Странствания на душата” на Албена Младенова експонирана в градската художествена галерия е отворена за посетители. Културното събитие в Пещера откри  Елена Рядкова- зам.-кмет на община Пещера.  За творчеството на Младенова говори Ангел Гешев, който представи твореца.  Изложените творби са 76 живопис и графика. До 16 март е изложбата е отворена за посетители.

Албена Младенова е родена през 1971 г. в гр. Пловдив. Завършва основно образование в Казабланка (Мароко) и средно образование в Гимназия с преподаване на западни езици „Георги Кирков“ в гр. Пловдив. Водещо в творческия процес за нея е желанието за осъществяването на своеобразен невербален диалог с публиката посредством картините и посредством активиране на въображението, което за нея без съмнение е обвързано с копнежа на душата.

Нейни картини се намират в частни колекции в Люксембург, Белгия, Германия, Франция, Австрия, Обединеното кралство и България.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!