20 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков13:49, 5 октомври 20201min

Стартира новото издание на „Възрожденско приключение“-„Педагогика“

pedagogika

Пещера. На Международния ден на учителя стартира новото издание на „Възрожденско приключение“-„Педагогика“ посветено на пещерски учители.

Играта „Възрожденско приключение“, чиято мисия е да съживи спомена за известните личности на Пещера стартира своето ново издание. То е посветено на Деня на народните будители и ще почете паметта на пещерските учители. Верни на своя стил организаторите на инициативата го кръщават „Педагогика“.

Напомняме, че с предишните издания на „Възрожденско приключение“ – „Лирика“ и „Медика“ , се популяризираха имена на пещерски поети и стари пещерски лекари. Неслучаен е и изборът за начална и крайна дата на инициативата. Началото й е на 5 Октомври-Международния ден на учителя, а краят й е планиран за 1 Ноември – Ден на народните будители.

През периода на нейното осъществяване в страниците на социалната мрежа ще бъдат представени общо 25 учители от Пещера, оставили ярка следа в образователното дело на града. Участниците в „Педагогика“ ще могат да видят снимки на на цяло поколение любими за времето си учители, като някои от изображенията за пръв път ще бъдат показани именно в това издание.

Както обикновено организаторите са се постарали информацията да бъде представена по атрактивен начин. По традиция всеки, който познае името на представяния учител ще участва в томбола за награди, а самите награди са произведения на пещерски автори с личен автограф от тях.

Създател на играта „Възрожденско приключение“ е Мария Джуркова.

Партньор на това издание е Библиотеката към НЧ „Развитие-1873“-Пещера в лицето на главния библиотекар Богдана Сиракова. Мария изказва своята специална благодарност за оказаното съдействие и подкрепа на д-р Васка Юнакова и обещава едно наистина вълнуващо приключение.

За своята просветителска дейност, за положените труд и усилия да пребъде образователното дело, за животите, отдадени на училището – Учители, поклон!


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!