29 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Сметопочистващата фирма на Велинград чисти за своя сметка нерегламентирано сметище край Драгиново

bokluk

[dropcap]В[/dropcap]елинград. Сметопочистващата фирма на Велинград ще изчисти за своя сметка нерегламентираното сметище край село Драгиново, което е с размери над три декара.

Разпореждането е на кмета на общината Костадин Коев, който миналата седмица беше санкциониран с лична глоба от регионалната екоинспекция за недостатъчен контрол.

До дни започва и рекултивацията и на сметището край квартал Каменица, каза Коев:

„В програмния 2014-2020 година община Велинград е кандидатствала за рекултивация на сметището, това, което е близо до квартал „Каменица“. Само след броени дни, на 4 февруари, ще правим първа копка, така че сметището, което е до квартал „Каменица“ ще бъде рекултивирано. И в момента изграждаме цветовата станция за предварително третиране, сепариране на битовите отпадъци, компостираща инсталация, след това последваща строителна инсталация, така че след като се рекултивира сметището вече тези микросметища, които към момента съществуват, тяхното количество ще се намали драстично и екологичната катастрофа и опасността, от такава, която създават тези микросметища, ще бъде сведена до минимум“.

 

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!