29 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков17:46, 12 февруари 20201min

Скоро : Община Пещера ще изгради игрища за мини футбол, баскетбол и волейбол

igrishte za futbol

Пещера. Община Пещера ще изгради и оборудва мини футболно игрище, както и комбинирано игрище за баскетбол и волейбол в ПГХВТ „Атанас Ченгелев“ в Пещера. Договорът за безвъзмездно финансиране е с Държавен фонд „Земеделие“ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 г. Проектите  са на обща стойност 94 284,13 лв., като сумата представлява максимален размер на безвъзмездната финансова помощ. За постигане на максимален ефект от съвременните нужди, се предвижда подмяна на настилки в зоната на обособените игрища, направа на осветление по електро проект, съответстващ на съвременните норми. Настилката на игрището за футбол на малки врати ще бъде с изкуствена трева, баскетболното ще е с асфалтобетонно покритие. Предвидено е да бъде извършен монтаж на три модула пейки по за 18 човека. Теренът отреден за мини футболно игрище е с размери 20/40м., игрището за волейбол и баскетбол ще е 24/13м., уточни архитектът на Община Пещера Атанас Васев. Изграждането на безопасна и достъпна спортна площадка, както и осигуряване на равен достъп на всички групи от обществото до изградената спортна площадка, са част от целите включени в програмата за управление на Община Пещера на кметът Йордан Младенов. С подобни проекти ще се подобри визията на общинския център и ще се повиши потенциала за предоставяне на възможности за спорт и отдих в Пещера. В своята програма за мандат 2019-2023г. градоначалникът смята да реализира спортни обекти за хандбал и бадминтон и площадки за фитнес на открито в ОУ „Св. Патриарх Евтимий“. Според него това са част от мерките за задържане на младите и предприемчиви жители и прекъсване на тенденциите на обезлюдяване на общината.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!