25 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Сияйната Зета от Гърция отправи свой коледен поздрав

zеta GR

Пещера. Сърдечен поздрав от съседна Гърция поднесе сияйната Зета.

В поредната вечер от играта на „Възрожденско приключение“ за Коледа, наречена „Чужденци четат българска поезия“ Младото момиче издекламира безукорно стихът на пазарджишкия поет Никола Фурнаджиев „Коледа“. Сложните думи, с които се справи девойката може да прочетете тук:

К О Л Е Д А

Защо сега небето тъй е чисто, Без облаци, голямо и сребристо? Снежинките блестят, летят безбройни, градините са светли и спокойни? По Коледа защо ни грей в душата такъв възторг и чудна е земята? Аз знам. Защото там зад планините, на юг, където едри са звездите, във пещера, зад тъмни кипариси на тоя ден Исус Христос роди се. Роди се светлината на земята и любовта на хората в сърцата. Затуй тоз ден е толкоз тих и светъл, снегът блести и чисто е небето.

Никола Фурнаджиев

Припомняме, че трима от участниците в това издание на пещерската игра, ще получат големи награди – традиционни, ръчно изработени български съкровища, а всеки един от частниците, които глласува за любимо изпълнение на чужденец с коментар, харесване или споделяне може да получи една от ежедневните награди, подсигурени от организаторите – коледна изненада.

Подаръците за участниците са закупени от групата „Купи подарък от майка на дете с увреждае“. Изданието „Чужденци четат българска поезия“ се осъществява по идея на Богдана Сиракова, главен библиотекар в библиотеката при читалището в Пещера, със съдействието на Александър Димитров-основател на онлайн езиковия курс „Български езики култура“ и Мария Джуркова – създател на играта „Възрожденско приключение“.

В случай, че изпълнението и доброто настроение, което създава Зета с четенето на своя стих Ви допада, може да я подкрепите като харесате, споделите или коментирате нейното видео тук: https://fb.watch/2JH41161sC/


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!