25 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Свалиха цената за издаване на електронен подпис

net

[dropcap]Ц[/dropcap]ената за издаване и управление на  квалифицирано удостоверение за квалифициран електронен подпис (КУКЕП) за физически лица, предлаган от доставчика на удостоверителни услуги на „Информационно обслужване“ АД StampIT, вече e 12 лв. с ДДС и ще важи за период от 3 години.

По този начин българските граждани ще могат да ползват услугата, която предоставя едно от най-високите нива на сигурност на личните данни, за едва 4 лв. с ДДС/ година или само за около 1 ст./ ден, което е без аналог на българския пазар. Намалението спрямо досега действащите тарифи е близо 63%. На практика Националният системен интегратор предлага електронния подпис за тригодишния период на цена, която до скоро беше за годишен абонамент.

За да ползват електронен подпис, новите притежатели трябва да закупят смарт карта и четец за смарт карти. Цените им са съответно 9 лв. с ДДС и 12 лв. с ДДС.  Общата цена на целия комплект за тригодишния период е 33 лв., с ДДС за нови потребители, а до скоро тя беше почти два пъти по-висока.

Всеки може да заяви своя електронен подпис онлайн на страницата на StampIТ тук.

 

Източник : / https://www.pariteni.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!