29 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков9:33, 7 ноември 20201min

Ротарианци дариха 6 кувьоза на Неонатологично отделение

mbal pazardzhik

Пазарджик.  В началото на месец декември миналата година ротарианци от Германия бяха на посещение в Неонатологично отделение на МБАЛ-Пазарджик. Тогава те изразиха желание да подпомогнат Неонатологията. И 11 месеца по-късно това се случва. Дарението, което направиха съвместно с Ротари клуб -Пазарджик, е на 6 кувьоза на немската фирма „Дрегер“  на стойност 12 хиляди евро. Дарението е от Ротари клуб- Пазарджик, Ротари клубове от германските градове-Холцминден, Бад-Пирмонт и Хамелн, холанския град Харлем и клиника „Сака“ от Хамелн.

Пандемията попречи дарителите от Германия да дойдат отново в Пазарджик и да връчат лично дарението си. Чрез онлайн връзка по Скайп обаче бе осъществен разговор с тях. В него се включиха изпълнителният директор на болницата д-р Красимир Темнилов, началникът на Неонатологично отделение д-р Здравка Пиронова и представители на Ротари клуб -Пазарджик.

„Кувьозите са много, много важни, за да дадат нужната подкрепа на недоносените бебета по трудния път на живота. След посещението си във вашето отделение ние бързо стигнахме до решението, че тук има нужда от нас и трябва да помогнем. От идеята до окончателното изпълнение на нашия проект трябваше да извървим дълъг път. Той се осъществи, но сме тъжни, че не сме при вас. Пожелаваме ви сили и увереност във вашата ежедневна работа. Ако нашето дарение спаси дори само едно недоносено бебе значи сме инвестирали разумно. „Ротари помага“. Това е нашето мото, от което се ръководехме“, заяви президентът на Ротари клуб Хамелн Томас Кьониг. Той изказа своята благодарност на  Ротари клуб Пазарджик, без чиято помощ проектът нямаше да се осъществи. В разговора се включиха още Роланд Зонтаг от Ротари клуб Бад-Пирмонт и Хейко Хартман от Холцминден, които също изрDSC 0554азиха своята подкрепа.

Изпълнителният директор на МБАЛ-Пазарджик д-р Красимир Темнилов благодари на ротарианците от Пазарджик и Германия за доставената апаратура. Когато човек има голямо сърце, границите не са пречка, отбеляза д-р Темнилов. „Вие показахте своята съпричастност към Пазарджик и изпълнихте даденото обещание. Недоносените деца на Пазарджик, които се лекуват при нас ще бъдат живи и здрави и благодарение на вашата помощ. Те се нуждаят от качестевно лечение. И се надявам, че това няма да е последното ви дарение“, сподели още директорът на болницата.

Началникът на Неонатологично отделение  д-р Здравка Пиронова разказа на дарителите, че кувьозите са пристигнали в много критичен момент и веднага са били използвани за две близначета и още 2 новородени. От началото на годината през отделението са преминали 560 деца. 135 от тях са се нуждаели от интензивни грижи.

„Това, с което се гордеем най-много е спасяването на най-малкото бебе, родено в болницата, което при раждането си тежеше само 650гр. Днес малкият Игнат е здрав и няма никакви здравословни проблеми. В момента в Интензивния сектор се полагат грижи за 7 деца. Сред тях са и съвсем малки близнаци, тежащи 950гр. и 1 кг. “, обясни д-р Пиронова. Тя благодари за оказаната помощ и направеното дарение.

DSC 0609
Благодарствено писмо от ръководството на болницата ще замине към германските дарители. „Пожелаваме ви най-вече да сте здрави. Да продължавате с добрите си дела. Благодарим ви от името на всички деца, на които давате шанс да се усмихват!“, написаха в посланието си от ръководството на болницата. Благодарствено писмо беше връчено и на ротарианците Петър Христов, Роман Цветков и Адриан Атанасов, които обещаха да продължават да помагат на децата на Пазарджик и болницата.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!