29 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Роман от Франция със стих на Яна Язова за своя поздрав

roman

Пещера. Нежната и деликатна Роман от Франция поздрави почитателите на „Възрожденско приключение“ със стиха на Яна Язова „Каледна нощ“. Въпреки бе притеснена за своето представяне Роман декламира стиха без грешка. А в интерес на истината той никак не е лесен за изпълнение и звучи така:

Коледна нощ Свещена, тиха нощ – дълбоко в бяло потънали са къщи, дървеса. И само гарванът – таз птица смела, чернее се под звездни небеса. Ни дъх, ни лъх, звездиците не мигат. Ах, иде вече оня светъл час, кога небесният капак се вдига и слиза Дядо Коледа при нас.

Яна Язова

Напомняме, че освен знамената с български символи и имената им, изписани на кирилица, които са подготвили за всеки един участник организаторите, ще бъдат определени и трима от тях, които ще получат големите награди- традиционни, ръчно изработени български подаръци-съкровища.

Тримата победители ще бъдат определени от участниците, които съберат най-много харесвания, коментари и споделяния на клипа. Всеки един от споделилите клипа има възможност да участва в жребия за ежедневните коледни награди, подготвени от „Възрожденско приключение“.

Част от наградите организаторите са закупили от групата „Купи подарък от майка на дете с увреждания“ в социалната мрежа. Проектът „Чужденци четат българска поезия“ е създаден по идея на Богдана Сиракова- главен библиотекар в НЧ „Развитие -1873“г., като част от нейната инициатива „С книга на Рождество Христово“, със съдействието на Александър Димитров – основател на онлайн езиковия курс „Bulgarian language and culture“ и Мария Джуркова – създател на „Възрожденско приключение“.

Вашата подкрепа за невероятната Роман от Франция с харесване, коментар или споделяне на нейното видео може да дадете тук: https://www.facebook.com/262249834423904/posts/718008372181379/


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!