18 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков6:20, 9 март 20201min

Рисувана коприна, живопис и художествен декупаж ще видим в ХГ “ Проф. Веселин Стайков“

izlozhba

Пещера. В Художествена галерия “ Проф. Веселин Стайков“ на 11 март/сряда/ от 17.30ч. ще бъде открита обща изложба на Страхил Пенев- живопис, Ваня Шипчанова – рисувана коприна и Сийка Гочева- художествен декупаж. Сийка Гочева е родена в  Пещера на 11 октомври 1965г. Рисува от малка и учи в Средно Специално Хидожествено училище за Сценични кадри- Пловдив,специалностите : грим и перуки, сценография и ботафория . „ Още в 10 клас направих тук в Пещера първата си самостоятелна изложба живопис. Последваха още три самостоятелни изложби . Те бяха свързани с желанието ми да продължа са уча текстил и мода . Едната изложба беше проекти за тъкани , а следващите две бяха реализирани проекти за официални облекла и аксесоари. Представих ги с модно ревю, което премина с голям успех„, сподели Гочева. Петата й самостоятелна изложба е в Старинен Пловдив през 1991г. отново с официални облекла. „Имам участия в общи изложби на клуб “Петър Стайков”. От 2003г. имам собствен магазин където творя и експериментирам с различни жанрове и материали с които реализирам творческите си идеи. Занимавам се с дамска мода, бижута, аксесоари всички са уникати. Художествен декупаж върху дърво, керамика и метал, който сега представям пред пещерци. Не спирам да търся нови похвати и провокации с, които да изненадвам моите ценители„, допълни Сийка Гочева.

Ваня Шипчанова е родена през 1970 г. в гр. Камено, обл. Бургас. Тя е завършила Средно художествено училище „Дечко Узунов“ – гр. Казанлък със специалност Изящни изкуства. Дипломира се в НХА „Николай Павлович“ – гр. София през 1995 г. със специалност „Художествен текстил и принадлежности на облеклото“ в класа на проф. Димо Балев. Днес живее и твори в Пловдив. “ Работя като учител. Интересите ми са в сферата на приложните изкуства и текстила, но живописта си остава голямата ми любов. Ръчно рисуваните копринени шалове отлично съчетават в себе си тези две посоки – на изящното и приложното изкуство. В настоящата изложба участвам с шалове и туники – рисувана коприна и картини в темперна техника„, сподели Ваня.

Страхил Пенев е роден през 1993г. в Пловдив. „Имам интерес към изкуствтото от малък, но интензивно започнах да се занимавам с рисуване с масло преди около 2 години. Завършил съм хуманитарна паралелка в гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“ в Пловдив и в момента уча социология в ПУ „Паисии Хилендарски„, каза Пенев. Творецът не е учил изобразително изкуство под академична форма. Има две изложби в галерия „Арсенал“ в Капана, Пловдив. „Първата беше обща, от края на декември миналата година, а втората самостоятелна от 14.01.2020 до 30.01.2020. Имам картини в колекциите на Димитър Инджов (от галерия „Инджов“), Стоян Даскалов (от галерия „Аетерна“), както и други частни колекции„, сподели Страхил Пенев.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!