29 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков19:02, 30 октомври 20202min

Христо Милчев: Обичам главни герои да са ми деца, тийнейджъри или хора, отритнати от обществото

hristo milchev
Peshtera prim публикува интервюто, което е дал за младежката медия. Интервюто е на Елица Динева

Разкажете ни малко повече за себе си.

-Завършил съм бакалавър Драматургия в НАТФИЗ, магистърска степен по Английска методика. Рисувам още от дете, а се занимавам с писане от шестнадесет – седемнадесетгодишна възраст.

Може ли поезията да разказва истории? Или поетът е този, който ги разказва?

-Поезията е преди всичко чувства и игра на думи, но може да разказва история и то по доста ефектен начин. Аз поне предпочитам моята поезия да има история и по-ясно послание, което да достигне до хората. Поетът е повече изразител на чувства и човек, който иска да изрази своя вътрешен свят с другите, за да бъде вдъхновение. Разбира се, че той може да бъде и разказвач, но само за да изрази своите усещания.

Как решихте да пишете?

-Реших да пиша, за да имитирам това, което съм чел и за да създам свой собствен свят, в който да се скрия от реалния.

От къде черпите вдъхновение?

-Вдъхновяват ме предимно хората, но и други произведения, както и музика и картини.Често ми хрумва идея докато гледам филм, чета книга, слушам музика или гледам картина.

Любими поети?

-Любими поети са ми Шекспир, Чосър, Милтън, Т. С. Елиът, Едгър Алън По и други, от българските Атанас Далчев и Недялко Йорданов.

Опишете ни бъдещата си стихосбирка. 

-Моята стохосбирка представлява роман в стихове за деца или тийнейджъри. Вдъхновена е от Страшни-смешки, смешки-страшни на Недялко Йорданов и от филмите на Дисни и от тийн фентъзи като Хари Потър, Дивергенти и Артемис Фоул.

Любим жанр? 

-Любим жанр ми е приказката, сатирата, пикаресковия роман и дистопията. Обичам главни герои да са ми деца, тийнейджъри или хора, отритнати от обществото.

-Какво е за вас поезията? 

-Поезията е най-галантния начин да изразиш жестоката истина.-

Знаем, че сте член на литературен клуб – Пещера. Разкажете ни малко повече за инициативата на този клуб.

-Аз съм от Пещера и преди няколко години бях забелязан от старшия библиотекар на читалище  „Развитие“. Дължа своето развитие като писател предимно на нея. Тя се казва Богдана Сиракова и организира много от литературните събития в града.Още е и главен инициатор да се появи сборник с разкази и стихове на млади автори от Пещера, в който участвах и аз.

Откъде черпите вдъхновение за илюстрациите към стихосбирките си? 

-Вдъхновения за илюстрациите са ми комиксите и анимациите. Харесвам анимациите от Златната епоха на анимацията и комиксите от Френско-белгийската школа, както разбира се и мангата.

Какво бихте посъветвали читателите ни? 

-Бих посъветвал читателите да четат повече книги, за да обогатят своя вътрешен свят и да подобрят общуването си с другите хора.

Източник : / https://alternativavestnik.home.blog


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!