24 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков7:31, 8 октомври 20201min

РИОСВ извърши 114 проверки, наложи санкции за 18 400 лв.

riosv pazardzhik

Пазарджик. Експертите на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Пазарджик през септември извършиха 114 проверки на 104 обекта. Дадени са 29 предписания за отстраняване на констатирани несъответствия.  Съставени са три акта: на млекопреработвателно предприятие – за неспазване на емисионните норми за производствени отпадъчни води, заустени в канализационната система; на длъжностно лице – за издадено разпореждане за извършване на дейност в защитена територия; и на фирма за транспортиране на отпадъци без регистрационен документ.

Издадени са четири наказателни постановления за 18 400 лева.  Две от тях са за 7000 лева, на две юридически лица, за неизпълнение на условия от регистрационен документ за дейности с отпадъци.

С 1400 лева е глобено физическо лице за нерегламентирано третиране на отпадъци, а „имуществена санкция” в размер на 3000 лева е наложена на фирма, за извършване на дейност по съхраняване на отпадъци в имоти, извън резрешената площ, без проведена процедура по реда на Закона за биологичното разнообразие.

След проверки и по предписания на РИОСВ-Пазарджик през септември са почистени замърсявания с битови и растителни отпадъци в м. „Еленско крaище“, в землището на община Ракитово, както и терени, замърсени с отпадъци в района на общинско депо – Септември,както и в землищата на с. Говедаре и Велинград.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!