28 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков7:50, 6 юни 20201min

Рекорден брой кръводарители за един ден в МБАЛ-Пазарджик

Пазарджик.  Рекорден брой кръводарители дариха  кръв  на 5 юни в Отделението по трансфузионна хематология на МБАЛ-Пазарджик. От поне 30 години не е имало толкова желаещи да дарят в един ден, съобщи началникът на отделението д-р Ваня Стоева.

Общо кръводарителите са 57, а 28 от тях са дарили кръв за онкоболния Георги Арнаудов, на който се прави спешно кръвопреливане в отделението по хематология на МБАЛ „Хигия-Север“. 11 са доброволните кръводарители, които дариха за двамата пострадали работници от леярския цех в село Драгор, които се лекуват в Клиниката по изгаряния на УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив. Екипът на отделението по трансфузионна хематология на МБАЛ-Пазарджик работи два часа след работното си време, за да може повече хора да дарят.
Поради големия интерес дарителската кампания по кръводаряване за Георги Арнаудов ще продължи от 11 до 15 юни. Всеки, който иска да се включи в нея, може да го направи от понеделник до петък във времето от 7.30 до 13 ч. в Кръвна банка на МБАЛ-Пазарджик.
Благодарим на всички кръводарители. Всичко необходимо като кръвни продукти за Георги Арнаудов в момента е осигурено, което е изключително голяма помощ. Неговото лечение с кръв за дълго време е гарантирано.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!