29 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Разхлабват част от противоепидемичните мерки

dokument

От днес се променят част от противоепидемичните мерки на територията на страната. Разрешават се присъствени приравнителни изпити при преместване на ученик и изпити за определяне на срочна оценка на ученик с повече от 25% отсъствия по даден предмет. Във висшите училища са разрешени държавните изпити и защити на дипломни работи.

Възстановява се и плановият прием и плановата оперативна дейност в лечебните заведения и комплексните онкологични центрове.

Със заповед на министъра на здравеопазването от днес се разрешават и изпити за определяне на годишна оценка за ученик в самостоятелна или задочна форма на обучение, държавни изпити за придобиване на степен на професионална квалификация по теория и практика, индивидуални дейности, в това число писмени или практически изпитвания за текуща оценка при невъзможност за провеждане в електронна среда, индивидуални практически часове в предприятие или на територията на дадено училище, областни или общински кръгове на олимпиади, когато не могат да се организират онлайн.

Във висшите училища се разрешават практически обучения и изпити по практика на студенти, специализанти и докторанти, както и семестриални изпити, които включват практическа част  и не могат да се проведат в електронна среда.

Всички дейности трябва да се повеждат опри спазване на противоепидемичните мерки.

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!