26 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков6:56, 29 юни 20201min

Равногор посреща Петровден в условията на пандемия

ravnogor

Равногор. Празникът на селото, денят на равноапостолите Петър и Павел ще бъде отбелязан с тържествена света литургия в Равногор. За първи път от столетия насам населеното място няма да бъде огласено от традиционния си събор, заради епидемията от коронавирус. Това няма да помрачи празничното настроение, местните родове отново ще се съберат, но пък ще липсва голямото хоро на площада.

Заради епидемията е отменено и друго лятно знаково събитие за Равногор – поредното гайдарско надсвирване, което ще очакваме с нетърпение през следващото лято.

По традиция то се провеждаше в средата на юли, в местността Свети Илия над селото, в близост до едноименния параклис. Патрон на надсвирването е знаменитата Валя Балканска.

Източник : / http://pzdnes.com


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!