26 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков19:11, 27 април 20202min

П. Апостолова : Уважението към възрастните хора е знак на зрялост и мъдрост

dobrovolci

Пещера. Стартира втория етап от инициативата „Остани си вкъщи, съхрани човешки живот“, в която ръководството на Биовет осигурява продукти от първа необходимост за жители на Пещера, Радилово и К. Димитриево. 4 400 хранителни пакета този път включват кашкавал и сирене „Маджаров“, два броя колбас „Бургас“, олио, брашно, натурален сок, кафе, течен препарат за миене и предпазна маска. И този път помощите ще пристигнат в домовете на хората благодарение на служители на Общината, социалните служби и доброволци.

Как протича денят на тези екипи попитах Маргарита Радева.

-Започваме да товарим пакетите от логистичната база на Биовет. Снабдени сме с предварително изготвени от местната администрация списъци с имената и адресите на правоимащите да получат помощи. По обедно време взимаме готовата храна за възрастни приготвена по програмата „Топла кухня“ и заедно с останалите пакети продължаваме да раздаваме на тези, които са включени в списъка.

Срещате се с различни ваши съграждани. Как се отнасят към идеята на най-голямата фирма хората ?

-Ако мога с една дума да обобщя отношението им – благодарност. Хората са доволни от проявения жест на внимание, от грижата на ближния. Приемат радушно стореното от Биовет. И са благодарни на ръководството и на всички от фирмата. В този труден за всички момент всеки човек има нужда от подкрепа. Дарението е добре дошло. Намират акцията за навременна и адекватна.

Има ли такива, които отказват да приемат помощта ?

  • В повечето от случаите не. Има единици от наши съграждани, които се отказват да получат пакетите, като се отказват в полза на такива в по- лошо материално или здравословно състояние. Те желаят това и ние се съобразяваме с волята им. Приятно е да усетиш, че вече има промяна в съзнанието на хората. Излиза, че е вярна приказката, как бедата сплотява и обединява.

Поемам на път следвайки служителите до произволно избран адрес с желанието лично да се убедя в казаното от Маргарита. След кратко позвъняване вратата отваря Пенка Апостолова. Очите не лъжат, нито първата секунда в която видиш изражението на лицето. Жената поема пакета и с разбираемо вълнение в гласа си изрича :

-Благодаря много на Биовет за проявената съпричастност. Уважението към възрастните хора е знак на зрялост и мъдрост. Очаквах този знак на внимание. И съм радостна, че го получих. В ежедневието, което е нерадостно е хубаво да срещнеш добрина и тя да е само и единствено за тебе. Нека целия управленски екип на нашето предприятие е жив и здрав. Нека преуспяват и да вървят само напред в развитието си.

В минутите, които ме делят от следваща среща с човешка съдба си спомням казаното от Маргарита :

„Трудна е задачата с която сме се захванали. В повечето от санираните блокове има система за достъп по входовете и асансьорите. Налага се да звъним настойчиво за да влезем, после по стълбите- до апартамента на поредния човек. Понякога се случва да не отвари никой. Продължаваме напред с доставките, защото времето ни гони. После отново се връщаме за да открием човека и да му предадем хранителния пакет“.

И нов адресат. Този път в къща. Отваряш входната врата, звъниш и чакаш. И няма начин да не се усмихнеш когато пред теб застане познат човек, когото си срещал някога по улицата или в магазина. Пещера е голям град, но хората в по-голямата си част се познават. Така и сега.


„Влизайте, добре сте дошли. С пълни ръце идвате. На късмет да е“, -казва баба Миче Гълева и продължава :

„ Господ здраве да даде на тези дето са се сетили за мене. Благодаря на Биовет. Идеята им е много хубава и благородна. Още от предната седмица видях, че донесоха пакет на комшийката. Димитрийка се казва. Та покрай нейната радост и на мене мило ми стана от добрината. С тези пенсии докъде ? Моята е 236 лева а съм работила 40-сет години тежка работа като тапицер на мебели. Това, което Биовет прави е голяма помощ. Нека са живи и здрави, Господ да им наспори доброто. И така да продължават да радват хората с малките пенсии. Защото са повече.

Инициативата „Остани си вкъщи, съхрани човешки живот“, в която с 250 000 лева, осигурени от ръководството на най-голямата фирма, ще бъдат осигурени продукти от първа необходимост за жители на Пещера, Радилово и К. Димитриево – започна на 9 април.

И приказката продължава…

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!