28 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков9:49, 13 юни 20201min

Пътуваме без карантина до 16 държави

granica

Ще можем да пътуваме без карантина до 16 държави. Това съобщиха от МВнР за NOVA.

Към момента държавите в Европа, в които български граждани, пътуващи от България, могат да влязат без да бъдат поставяни под 14-дневна карантина са:

Албания (но при завръщане в България от Албания българските граждани са поставяни под карантина), Естония, Италия (но при завръщане в България от Италия българските граждани са поставяни под карантина), Косово (но при завръщане в България от Косово българските граждани са поставяни под карантина),

Латвия, Словакия, Словения, Сърбия, Турция (но при завръщане в България от Турция българските граждани са поставяни под карантина), Хърватия, Черна гора и Швеция (но при завръщане в България от Швеция българските граждани са поставяни под карантина).

Чуждите граждани, които пристигат в Босна и Херцеговина, Германия, Нидерландия, Швейцария не подлежат на задължителна карантина, но има определени условия в пропускателния режим:

– Босна и Херцеговина – забранено е влизането на чуждестранни граждани, с изключение на определени категории

– Германия – има строг ограничителен режим за влизане и транзитно преминаване през страната. Само определени категории граждани имат право да влизат в страната – германски граждани, такива с постоянно пребиваване или адресна регистрация, транзитно преминаване към страната на произход и др.

– Нидерландия – гражданите не се допускат на територията на страната, ако нямат основателна причина.

– Швейцария – границите са затворени за чуждестранни граждани. Само определени категории граждани имат право да влизат в страната –граждани на страната, такива с постоянно пребиваване или адресна регистрация, транзитно преминаване, бизнес пътуване и др.

МВнР все още препоръчва на българските граждани да не пътуват в чужбина, ако не е наложително. Институцията постоянно обновява рубриката „Пътувам за…“ на сайта си, където са описани всички условия за пътуване и влизане на български граждани в страните по света.

Източник : / https://www.vesti.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!