20 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков10:32, 14 септември 20202min

Първокласниците в Пещера за новата учебна година са 141

elena ryadkova sreshta direktoi

Пещера. 7-те училища в община Пещера са готови за новата учебна година.

Това обявиха  директорите на учебните заведения на срещата в Общината със зам.-кмета Елена Рядкова.

Снимка : Peshtera prim

Директорите са получили подробни разяснения от МОН за работа в условията на Covid-19 и увериха, че са напълно подготвени и организирали работата си съгласно тях. Всички преподаватели са запознати утвърдените мерки и правилата за провеждане на учебния процес по време на епидемията от коронавирус.  Създадена е организация определяне на лица, които ще следят стриктно как се спазват правилата в коридорите, класните стаи и дворовете на учебните заведения.

Тази година тържество ще има за учениците от 1-ви, 5-и, както и там, където има 8-и класове.

Между 9:00 и 9:30 часа на 15-и септември ще бъде откриването на учебната година в различните училища в общината, като директорите са изготвили графици за учениците. Както и досега ще има полицейско присъствие до всяко училище. На празника ще присъстват представители от Община Пещера.

Снимка : Peshtera prim

Първокласниците в Пещера тази година са 141.

32-ма са в НУ “ Михаил Каролиди“, 27 са новите ученици в НУ “ Михаил Куманов“, 11 са първолаците в ОУ “ Св. Патриарх Евтимий“. За пръв път училищен звънец в ОУ “ П. Р. Славейков“ ще чуят 21 пещерчета. 17 първолака ще прекрачат прага на родното училище в ОУ “ Л. Каравелов“, 33-ма ще са новите възпитаника на СУ “ Св. Кл. Охридски“.

Николай Рядков- общински съветник дари лични предпазни маски на директорите на школата. В края на работната среща учители и общинари си пожелаха здрава и присъствена учебна година.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!