20 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Първият щъркел пристигна в Пещера

shturkel peshtera

[dropcap]П[/dropcap]ещера.  Птицата се приюти в гнездото на сградата на бившия ДЗИ на пл. „България“. Полетът на предвестника на пролетта  бе заснет от пещерец. Дали първа се завърна мъжката птица, за да подготви гнездото, не е ясно. Казват, че до десетина дни трябва да пристига и женската.

Снимка : Angel Bat Източник : Фейсбук

Сигурно е обаче, че меката и безснежна зима няма как да е оказала съществени проблеми върху брачното ложе. Все пак инспекцията щъркова ще е в пълна сила в близките дни. Белодрешкото на вид изглежда добре, макар да се предполага, че е доста изморен от изминатото разстояние до родното си място.

Общото разстояние, което червеноклюните изминават по време на миграция, е от 2 000 до 10 500 км и го преминават за около четири седмици. Гледката предизвика всеобщо внимание от страна на човешката популация.И макар никой в малкото градче да не е очаквал щъркела толкова рано и в такива форсмажорни обстоятелства, всеки отдъхна, усмихна се и затърси мястото където да окичи мартеницата от ръката си.

С надежда за здрава година и поводи погледите ни да са все вдигнати и зареяни за да виждат доброто и красивото около нас !

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!