29 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков7:53, 17 юли 20201min

Първа победа за Ивет Лалова тази година

ivet lalova

Най-добрата българска спринтьорка Ивет Лалова започна с победа на  в първия  старт на 200 м за годината. Ивет спечели убедително състезанието по лека атлетика в италианския град Савона, като финишира с нов рекорд на турнира 23.13 секунди. Втора завърши италианката Глория Хупър с резултат 23.47 сек.

Същевременно американската спринтьорка Деаджа Стивънс е наказана за 18 месеца заради пропуснати три допинг тест и няма да може да участва на олимпийските игри в Токио през следващата година. 25-годишната Стивънс не е била открита от проверяващите за три допинг проверки през 2019 година в Орегон и Западен Холивуд. Три нарушения на местонахождението в рамките на една година могат да доведат до наказание.

Забраната на американката ще започне със задна дата от 17 февруари 2020-а и ще завърши дни след планираната церемония по закриването на отложената олимпиада в Токио през август 2021 година. Стивънс се оправда с проблеми с телефона си, тъй като антидопинговите служители не са успели да се свържат с нея при две от пропуснатите посещения, според публикуваното решение от дисциплинарното изслушване. Един път телефонът й бил без батерията за една нощ, а друг път тя е сменила номера си, за да избегне тормоз от неизвестно лице.

Американката може да обжалва наказанието пред Спортния арбитражен съд в Лозана.

Стивънс, която е специалистка на 200 метра, завърши седма на финала в дисциплината на олимпийските игри в Рио де Жанейро 2016 и пета на световното първенство в Лондон 2017. Тя е и шампионка на САЩ на 200 метра от 2017 година.

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!