26 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков14:13, 10 август 20201min

Първа копка на етап от проект за подобряване на транспортната и ВиК инфраструктура за 1 215 907 лв. в Пещера

IMG_20200810_110306

Пещера. Първа копка на етап от проект за подобряване на транспортната и ВиК инфраструктура направиха Йордан Младенов- кмет на Община Пещера и Иван Делчев- управител на фирмата изпълнител на строителните дейности. На церемонията присъстваше и Стефан Мирев- областен управител. Peshtera prim припомя, че с постановление на Министерски съвет 348/от декември 2019 г. на Община Пещера са отпуснати целеви средства в размер на 1 215 907,00. Със сумата ще бъде подобрена ВиК инфраструктурата на град Пещера, включваща реконструкция на съществуващ на водопровод на ул. „Иван Вазов“, водопровод и канализация на ул. „ Изгрев“, ще бъде изградена нова канализация по ул. „Георги Кьосеиванов“ Предвижда се реконструкция на съществуващ водопровод по ул. „ 3-ти март „. Строителните дейности предвижвиждат и  подобряване на транспортната инфраструктура на града със следните подобекти : рехабилитация на ул. „Стефан Караджа“ – част пътна, рехабилитация на продължение на ул. Симон Налбант“ и на ул. „Стефан Караджа“ – пътна част и част ЕЛ.

 

Тези улици представляват основни транспортни артерии, които свързват най-големия жилищен квартал „Изгрев“ на града с централна градска част, бизнес зоната на града. Реализирането на тези проекти ще повиши качеството на живот на населението, ще създаде предпоставки за привличане на нови инвестиции и възможности за регионалната конкурентоспособност на общината , каза на откриването Йордан Младенов.

След подмяна на остарялата и компрометирана водопроводна мрежа в тези участъци се предвижда полагане на нова асфалтова настилка и обособяване на тротоарни площи.

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!