18 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков15:14, 19 юни 20201min

Първата излекувана с COVID-19 от Сърница е изписана

lineyki

Първата излекувана пациентка беше изписана от COVID-Отделението на МБАЛ-Велинград. Това съобщиха от общинското здравно заведение в курортния град, цитирани от в. Монитор. Жената е на 58 години от Сърница. Близките й са поставени под домашна карантина и тя е била транспортирана до дома й с линейка, която е осигурена от лечебното заведение.

Пациентката е с придружаващи заболявания и беше диагностицирана с положителен PCR тест за COVID-19 и пневмония. Поради изчерпан капацитет на МБАЛ – Пазарджик, се наложи да бъде хоспитализирана във Велинград. В новооткритото отделение за лечение на коронавирус след нея са постъпили още три жени, две от Сърница – на 62 г. и 75 г., а другата е от Ракитово на 67 г.
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Не приеха за лечение жена от Сърница заради страх от коронавирус
Открити са 13 нови положителни проби на коронавирус в Сърница

Жената ще бъде поставена под 14-дневна карантина. Тя благодари на целия персонал от болницата, които са полагали грижи за нейното здраве, като им пожела успех в борбата със заразата. Медиците пък я изпратиха с пожелания за здраве, сила и бързо възстановяване.

Източник: https://www.dnes.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!