26 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков14:47, 21 май 20201min

Пускат онлайн резервационна система „Преоткрий България“

staya hotel

Онлайн резервационна система „Преоткрий България“ стартира на 1 юни в помощ на туристическия бизнес – хотели и ресторанти, както и българските производители.

Това съобщиха на брифинг представители на голяма верига магазини у нас, заедно с министрите Емил Караниколов, Николина Ангелкова и Десислава Танева, цитирани от bTV.

„Целта е да направим сигурен продукт за българския потребител на услугата, както и за чужденците впоследствие“, обясни Филип Анастасиу – управител на „Метро България“.

По думите му потребителите резервирайки ваканция, нощувка или вечеря, ще бъдат сигурни, че избират да отидат на сигурно място, където е гарантирана хигиената и социалната дистанция.

Втора точка от тази програма е да върнем българските храни в менютата на ресторантите, посочи и ръководителят на проекта Георги Гъневски.

Задължително условие е за хотели и ресторанти, които могат да представят офертите си през тази платформа, е да предлагат български храни и ястия, произведени от продукти, които са доставени от български хранителни предприятия и фермери.

Георги Гъневски посочи, че партньорите от бизнеса, които заставят зад тази кампания, ще вложат средства за финансиране на първоначалното зареждане. Това са широка група от компании – международни и български. „Искаме 360 градуса да бъде включен бизнесът, с държавата, в полза на обществото“, заяви още той.

Министърът на икономиката Емил Караниколов отбеляза, че в платформата се предлага и продукт за застраховане.

„Ще подпомагаме производителите, хотелите и ресторантите. Тази година ще разчитаме предимно на българските туристи. Целта е да спечели потребителя и да помогнем на сектора, които в момента изпитват изключителна трудност“, посочи Караниколов.

Земеделският министър Десислава Танева обясни, че ведомството приветства инициативата. По думите ѝ в партньорството могат да бъдат открити допирни точки, за да бъде предложена на българския потребител почивка при гарантирани здравни и хранителни стандарти.

„Вярваме, че у нас има достатъчно качествена и свежа продукция, за да задоволи вътрешното потребление. Ще се радвам в тази платформа да видим най-добрите хотели, които ще се ангажират да спазват здравния стандарт и предлагат българско традиционно меню и да върнат българските си клиенти“, подчерта Танева.

Тя уточни, че Българската агенция по безопасност на храните ще следи за спазването на хигиенните изисквания. 

Източник : / https://news.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!