28 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков10:00, 15 февруари 20211min

Прогноза: На 1 март страната в червено за COVID-19 и отворени заведения

hora
[dropcap]Н[/dropcap]а 1 март в червено ще бъдат всички области с изключение на Видин, Враца, Търговище и Добрич. Очакванията са на математика Лъчезар Томов.

От 18 януари сме в експоненциален ръст, което означава, че макар и бавно сме в ръст. С това число, по някое време ще имаме много голям брой заразени. Прогнозата ми за 1 март е между 1 500 и 2 500 заразени, но тя не включва възможните развития сега“, каза математикът.

Томов е категоричен, че британският щам на вируса вече е у нас и това се вижда ясно в област Кюстендил.

Според него се е избързало с връщането на учениците в клас. Ученият смята, че рискът от разпространение не се управлява на национално ниво, макар да се взимат мерки на локално.

„Дали ще има ръст, ако бъдат отворени заведенията, зависи от това колко хора ще ги посещават, смята Томов.

От този понеделник на училище се връщат учениците от пети до 12-и клас в паралелки, които са единствени в съответния клас на училището, т.е. в малките училища. Освен връщането в клас на учениците в малките населени места, премиерът Борисов обяви, че ресторантите ще бъдат отворени на 1 март. Той се аргументира с ниската заболеваемост в страната спрямо останалите държави в Европа и изрази надежда, че до 1 март третата вълна от епидемията ще е преминала.

 

Източник : / https://news.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!