19 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Прогноза за времето през месец март 2021

prolet

[dropcap]М[/dropcap]есец март 2021 година ще се характеризира със студени зимни температури, разбира се, не изключваме и температури, които ще достигат 22-23 градуса. Тази година очакваме месец март да бъде по-топъл от обичайното. Началото на месец март 2021 година, времето ще бъде хладно. Очакваме превалявания на дъжд във високите полета на западна България, той ще преминава в сняг. не очакваме да има трайна снежна покривка Ще има усилване на вятъра в северозападната част на страната и в Дунавската равнина.

Какво време да очакваме през първата половина на месец март 2021 година?

Сутрешните температури през първата половина на месец март 2021 ще достигат на някои места до минус 2 градуса, но след четвърти-пети март, температурите ще тръгнат бавно нагоре и ще са в интервала 1-10 градуса. Това повишение на температурите ще повлияе на снежната покривка в планините. Тя ще започне да се топи и карането на ски ще бъде затруднено на някои места.

Каква снежна покривка ще има през месец март 2021 година?

По-високите полета снежната покривка ще се задържи добра до края на месеца, и до началото на месец април.

Какво време да очакваме през втората половина на месец март 2021?

Ако през първата десетдневка на месеца очакваме по-зимни температури, през втората половина на месеца със сигурност ще усетим полъха на пролетта. През месец март 2021 настъпва пролетта и ще сменим зимното с лятното часово време.

През втората половина на месец март 2021 година, нощните температури напомнят за зимата, но през деня температурите ще започнат бавно да се повишават и около 20 – 23 март очакваме дневните температури да са в интервала между 19 – 23 градуса. Независимо, че през нощите може да има ниски температури, слънцето през деня ще напомня, че зимата вече си отива. Очакваме леко захлаждане около 25 и 28 март. То ще е незначително и след това температурите отново ще тръгнат нагоре.

 

 

Източник : / https://www.zdravni.com


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!