19 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Прогноза за времето през месец април

prolet

[dropcap]В[/dropcap]ремето през април 2021 година ще се характеризира с топло време и с краткотрайни валежи от дъжд. Повишаването на температурите ще започне още от началото на месеца. Около 4- 6 април се очаква значителни превалявания. Очакваме по високите полета, дъждовете да преминават в сняг, но снежна покривка не се очаква.

Какви температури да очакваме в равнините полета през април 2021?

В равнините температурите ще се движат между 14 и 16 градуса, като в източните части, и по Черноморието температурите, ще бъдат малко по-ниски и ще се движат между 11 и 13 градуса. По високите планини, прогнозата показва,че температурите ще се движат около седем градуса.

Какви валежи да очакваме през месец април 2021 година?

Очакваме валежи над нормата в равнините.Те ще бъдат в порядъка на 75-95 литра на квадратен метър, докато в планините те ще бъдат значително повече и ще надвишават 120 литра на квадратен метър. Динамичните процеси през месец април 2021 година ще ни предложат резки промени в метеорологичната обстановка, дъждовните дни, бързо ще преминават в слънчеви дни.

Как ще се движи времето по десетдневки?

Първата десетдневка на месец април температурите, както посочихме вече ще тръгнат рязко нагоре и ще се движат между 13 и 15 градуса, като на места ще достигат и до 18-20 градуса.

Какви температури да очакваме през втората десетдневка на месец април 2021?

През Второто десетдневие на месец април времето ще бъде дъждовно. Ще има леко захлаждане към 14-16 април възможни са слани в западните полета на страната. Селските стопани трябва да бъдат внимателни през този период и да защитят дърветата от възможни измръзвания. Очакваме минимални температури около 0-1 градуса.

Какво време да очакваме за третото десетдневие на април 2021 година?

Ще има леко понижение на температурите с два-три градуса като средните дневни температури ще се движат около 16 градуса, а минималните между 1 и 4 градуса. Ще има 5-6 слънчеви дни. По-продължителни валежи очакваме към 27 и 29 април. Месец април ще завърши с дъждовни дни.

 

Източник : / https://www.zdravni.com


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!