24 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков17:26, 4 юни 20202min

Призово място за Десислава Чожгова от 7 клас за написване на есе „Никога повече война“

nagrada_ese

Пещера. Във фоайето на читалище „Развитие“ се състоя награждаването на победителите, които взеха участие в Националния литературен конкурс  за написване на есе „Спас Зафиров” 2020 г. На тържеството присъстваше Елена Рядкова- зам.кмет на Община Пещера и председателят на културната институция Верка Климентова.

Peshteraprim припомня, че темата тази година беше : „НИКОГА ПОВЕЧЕ ВОЙНА”–по повод отбелязването на 75-годишнината от края на Втората световна война. Към темата бяха съпричастни и от Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и резерва-Пещера. Произведенията на участниците оцени комисия в състав : председател -Златка Златанова, Зоя Кацарова- педагог и автор и Мадж Алгафари- журналист и преводач. Присъдените три призови места бяха обявени в деня на християнския празник „Св. Св. Кирил и Методий” и  Ден на библиотекаря.

Наградите на победителите бяха връчени днес поради обявената по- рано карантина от COVID-19. Верка Климентова връчи грамоти за участие и парични премии. Заместник- кметът подари на победителите Енциклопедичен речник на Пещера на Анастас Пунев, „за да знаят, да помнят и да пишат“. В есето спечелило призовото място от Десислава Чожгова от 7 клас актуално се преплитат две проблемни линии- на войната  и  днешната ситуация причинена от бактерията на коронавируса. За трето място в конкурса се награждава-Валентин Юлиянов Йорданов-8 клас,ОУ“Любен Каравелов“-гр.Пещера.  Второ място в конкурса зае -Антон Запрянов Атанасов-10 клас, ОУ“Любен Каравелов“ –гр.Пещера.

Рядкова пожела на участниците здраве, смелост и още много победи на литературно и житейско поприще. Тя благодари на преподавателите по български език и литература от всички училища- участници в конкурса, които насърчават младите и ги учат как да овладяват магията на словото и книгата.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!