28 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Предлагат 44-тото НС да бъде закрито на 25 март

zala narodno sabranie
[dropcap]П[/dropcap]оследното пленарно заседание на 44-то Народно събрание да бъде на 25 март, от 10.00 ч., с единствена точка – закриване, предлага ПГ на ГЕРБ според седмичната проектопрограма на парламента.

Заради предстоящата предизборна кампания депутатите няма да работят от 8 до 24 март, но при необходимост ще заседават. За този период те могат да ползват служебен транспорт и ще им се признават само транспортни разходи за извънредни заседания, предвиждат вносителите Красимир Ципов и Александър Ненков.

Проектопрограмата включва още второто гласуване на изменения в Закона за електронните съобщения и първото четене на допълнение в Наказателния кодекс и в Гражданския процесуален кодекс.

Депутатите ще изслушат и Доклад за дейността на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество за 2020 г. /точка първа в четвъртък/.

В седмичната програма се предлага също второто четене на изменения в Закона за енергийната ефективност, като втора точка за четвъртък, както и второто гласуване на допълнение на Закона за здравното осигуряване.

Предвижда се НС да разгледа на второ четене промени в Закона за мерките срещу изпирането на пари, както и Законопроект за индустриалните паркове /второ гласуване/.

В програмата е също първото гласуване на изменение и допълнение на Закона за Българската телеграфна агенция и на промени в Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България.

В проектопрограмата е предвидено изслушване на вицепремиера Томислав Дончев за готовността на България да представи пред Европейската комисия финалния вариант на Националния план за възстановяване и устойчивост и етапа на подготовка на Споразумението за партньорство за програмния период 2021-2027 г., и на оперативните програми, които ще бъдат финансирани от

Кохезионния и структурните фондове на Европейския съюз през програмния период 2021-2027 г.
В петък е предвиден редовният парламентарен контрол, след приключване на законодателната част на заседанието.

 

Източник : / https://www.vesti.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!