20 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков7:33, 28 юли 20201min

Преглед на печата

press

Новите социално-икономически мерки в борбата с Covid-19, обявени от премиера Бойко Борисов, са централна тема в днешните издания.

През следващите три месеца – август, септември и октомври – всички пенсионери ще получат като добавка към своите пенсии по 50 лева месечно. Обезщетението за безработица скача с над 60 лева. Над един милиард и 100 милиона лева лева са разходите от националния бюджет, като социалните мерки са в размер на над 730 милиона лева, а икономическите – над 430 милиона, пише във водещата си статия вестник „Труд“.

Вдигат заплати на медици и полицаи, 355 милиона лева допълнително за строителство, пише по темата „24 часа“ под заглавие на първа страница: Вино и бира в заведение също с 9 процента ДДС. Намаляване на ДДС-то върху тези напитки, които се консумират в заведения, е една от най-спешните мерки за подпомагане на бизнеса, които са договорени от лидерите на трите управляващи партии. 9 на сто ще стане ДДС-то и за туроператорите и туристическите агенции. Туроператорите ще получат и 35 евро държавна субсидия за всеки турист, дошъл с чартърен полет, уточнява изданието.

Борисов брани властта с два милиарда лева, Властта с панически антипротестни мерки – това са заглавията на първа страница на „Земя“ и „Дума“. След 20 дни протести изплашеният Борисов обяви мерки срещу коронакризата. Целта много бързо беше разкрита от експертите, които отчетоха, че ако се развърже кесията, ще спадне напрежението, коментират изданията. Докато Борисов демонстрира грижа, оказва се, че не се е издължил към бизнеса. Има неизплатени задължения към индустрията и стпроителството за 350 милиона лева, пише „Дума“, позовавайки се на думите на президента на КНСБ Пламен Димитров.

Укриващият се в Дубай с 18 повдигнати обвинения хазартен бос Васил Божков отново е в центъра на вниманието на днешните издания. Спряха за незаконно строителство комплекса на Ел Чапо, пише „Монитор“. Прокуратурата е установила, че предвиденото отстояние между 8 сгради в комплекс „Нове Хоумс“ в район „Красно село“ е значително по-малко от изискуемото по закон. На практика Божков е изградил 8 жилищни блока на площ, позволяваща му да построи 6. По този начин щял да печели повече от продажбата на повече апартаменти.

Дядо Коледа носи 11 дни ваканция на децата, под това заглавие „Телеграф“ публикува предложенията на Министгерството на образованието и науката. Предлага се есенната ваканция да е от 30-ти октомври до първи ноември. От трети до 11-ти април пък ще отдъхват учениците от първи до 11-ти клас, от осми до 11-ти април ще почиват дванайсетокласниците. Матурите догодина ще са на 19-ти и 21-ви май, допълва изданието.

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!